2011. július 24., vasárnap

Graf, Fritz: A mágia a görög-római világb - Jelenlegi ára: 2 945 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A mágia a görög-római világbanA könyv listaára: 3590 Ft. Leírás:
A nagy hírű vallástörténész professzor könyve megjelenése óta alapműnek számít az ókori mágia kutatói számára. Műve módszertani eredetisége abban áll, hogy a mágiát nem a vallással szemben definiálja, hanem az isten-ember viszony egyik aspektusának tekinti, a vallási formák egyikeként szemléli, és ebből kiindulva választja szét a mágia különféle ókori formáit és típusait. Impozáns anyagra - régészeti leletekre, ókori szövegekre, feliratokra - támaszkodó eszmefuttatása a forrásokat és a tudománytörténeti előzményeket felvázoló bevezetés után azokat a fogalmakat tisztázza alapos forráskritikai elemzések sorával, amelyek bevilágíthatnak az ókori görög és római világ vallási gondolkodásának és gyakorlatának változásaiba. A szerző éles határt von a görög és a római mágikus gyakorlat közé, de elkülöníti a mai értelemben használt mágia fogalma alá vonható kifejezéseket és azok hátterét is. Milyen nevei voltak a varázslónak? Hogyan lesz valakiből - kívülről, azaz a külvilág szemében, illetve belülről, azaz valóságosan - varázsló? Milyen eszközei voltak a rontásnak? Milyen formái léteztek a szerelmi mágiának és a mágikus jóslásnak? Mindez hogyan jelentkezett a szavak, és hogyan a tettek szintjén? - ezekre a kérdésekre keresi a választ a szerző munkájában. A gazdag jegyzetapparátussal kiegészülő, a műben felhasznált irodalom bibliográfiájával, név- és tárgymutatóval, valamint a görög és latin terminusok mutatójával záródó kötet komoly szakmunka, de nincs túlterhelve, ráadásul jó stílusban íródott, ezért szakembereken túl bátran ajánlható a téma iránt érdeklődő laikusoknak is. Az olvasók figyelmét érdemes felhívni a kötet végén található viszonylag terjedelmes bibliográfiára, mely a mágiáról szóló magyarul megjelent szakirodalomról nyújt tájékoztatást. ISBN: 978-963-693-015-8A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 945 Ft

Az aukció vége: 2011-07-26 13:38
. Graf, Fritz: A mágia a görög-római világb - Jelenlegi ára: 2 945 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése